Yassir Ennakhla

Expertises

Familiemediation, Zakelijke geschillen, Overheidsmediation, Scheiden, Vastgoed

Regio en werkgebied

Limburg, Noord-Holland
Bij de mediator, Bij u op locatie

Mijn achtergrond

Voordat ik was gestart als mediator ben ik na mijn studie Bedrijfskunde jarenlang actief geweest in de financiële dienstverlening in diverse rollen en heb ik bij diverse banken en verzekeraars gewerkt, en daarnaast ook bij een aantal grote corporate bedrijven in Nederland en daarbuiten. Ik heb veel ervaring in het voeren en begeleiden van verschillende soorten dialogen. Na deze periode heb ik rechten gestudeerd in Utrecht en ben ik de laatste jaren werkzaam als jurist en gerechtsdeurwaarder. Door mijn werkervaring in de juridische sector heb ik geleerd om adequaat om te gaan met verschillende soorten emoties, verschillende belangen en met cliënten écht in gesprek te gaan en te luisteren zonder te veroordelen. Dit zijn belangrijke kenmerken voor een mediator.

Vanwege mijn financiële en juridische achtergrond kan ik cliënten in mediationtrajecten goed begeleiden en tot bepaalde hoogte inzicht geven op mogelijke afspraken die zij willen maken over bijvoorbeeld financiën en/of zaken met juridische elementen, zodat cliënten niet tot verrassingen achteraf komen te staan. Dit biedt vaak rust en zekerheid voor partijen.

Ik ben mediator geworden vanuit de behoefte om écht iets voor mensen te kunnen betekenen in een zware periode uit hun leven. Het inspireert mij enorm om te zien hoe mensen in mediation toch de kracht weer vinden om hun conflict zelf op te lossen. De kwaliteit van de oplossingen is dan vaak ook groot omdat de oplossingen door de mensen zelf zijn bedacht en afgesproken. In het algemeen inspireer ik graag mensen tot een positieve kijk op het leven. Als mediator maak ik de zaken graag nog helder en duidelijker en daarmee wat lichter voor de mensen. Dat motiveert mij!

Het mediationproces uitgelegd

De kennismaking

De eerste stap is vrijblijvend, en de kennismaking is gratis. Daarna kun je bepalen of dit jouw mediator wordt, je liever nog een andere mediator wil spreken of geen gebruik van onze diensten wil maken.

De gesprekken

De mediation gaat nu van start. tijdens de gesprekken zorgt de mediator ervoor dat alles wat ter tafel moet komen bespreekbaar wordt gemaakt en helpt de mediator jullie bij het vinden van oplossingen. Die oplossingen vinden jullie zelf waardoor jullie daar ook echt achter staan.

Opstellen documenten

De uitkomst kan worden vastgelegd in een overeenkomst, soms zijn er ook nog andere documenten nodig. De mediator stelt die documenten voor jullie op.

Eindgesprek

Tot slot vindt een eindgesprek plaats. Tijdens dat gesprek wordt alles nog eens doorgenomen zodat jullie zeker weten dat jullie je kunnen vinden in de gemaakte afspraken. Daarna worden de eerder genoemde documenten ondertekend.

Mediation via Cander

Een vrijblijvend gesprek kan altijd

Via onderstaande button kun je een vrijblijvende afspraak met ons maken. We beantwoorden graag eventuele vragen over jullie specifieke situatie en geven je inzicht in wat we kunnen betekenen, hoe we dat doen en wat de te verwachten kosten zijn.

Openingstijden feestdagen

Nieuwjaarsdag:
Gesloten
Goede Vrijdag:
Gesloten
1e paasdag:
Gesloten
2e Paasdag:
Gesloten
Koningsdag:
Gesloten
Bevrijdingsdag:
Gesloten
Hemelvaartsdag:
Gesloten
1e pinksterdag:
Gesloten
2e pinksterdag:
Gesloten
1e kerstdag:
Gesloten
2e kerstdag:
Gesloten