Henk Karman

Expertises

Arbeidsmediation, Familiemediation, Zakelijke geschillen, Overheidsmediation, Scheiden, Vastgoed

Regio en werkgebied

Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Zuid-Holland, Gelderland, Noord-Holland, Overijssel, Drenthe, Groningen
Bij de mediator, Bij u op locatie

Mijn achtergrond

Ik kan zeggen dat ik beschik over een brede sociale en maatschappelijke achtergrond, die van pas komt bij mijn mediations. Daarnaast werkte ik in verschillende management- en directiefuncties binnen de zorg, de sport (NOC*NSF) en het bedrijfsleven. Ik ben echter al jarenlang als fulltime mediator actief, ben eigenaar/docent van de Academie voor Mediationopleidingen en partner binnen Conflictexperts | Cander.

Ik wordt ervaren als een prettige gesprekspartner en een goede luisteraar. De belangrijke waarden van mediation – neutraliteit en onpartijdigheid – ziet ik als een groot goed. Ik vind het belangrijk om de diepere gronden en belangen achter een conflict boven water te halen en daarmee de voorwaarden voor een duurzame oplossing te creëren.

Gereedschap

Aan mediators worden strenge kwaliteitseisen gesteld, permanente educatie maakt daar onderdeel van uit. Ik genoot mijn basisopleiding op landgoed Nijenhuis bij Allied Mobiele Mediators. Deze opleiding zorgde voor een flinke gereedschapskist met tools om mediations succesvol te begeleiden. Naast de algemene opleiding to MfN-registermediator volgde ik de specialisatie tot Familiemediator, de specialisatie tot arbeidsmediator en een specialisatie tot strafrechtmediator.

Ik ben aangesloten bij de MfN en lid van de Nederlandse Mediatorsvereniging, de beroepsvereniging voor professionals in mediation. Daarnaast ben ik internationaal geregistreerd en gecertificeerd bij het ADR Register als full certified mediator, onderhandelaar en conflictcoach. Tot slot ben ik ingeschreven bij de Raad voor Rechstbijstand.

Directeur/docent Academie voor mediationopleidingen

Begin 2017 heeft Henk het opleidingsinstituut de Academie voor mediationopleidingen overgenomen. Als docent geeft hij wekelijks op Landgoed Groot Warnsborn met zijn team docenten les aan nieuwe mediators of mediators die hun kennis willen verdiepen. Zie ook mediatorworden.nl.

Het mediationproces uitgelegd

De kennismaking

De eerste stap is vrijblijvend, en de kennismaking is gratis. Daarna kun je bepalen of dit jouw mediator wordt, je liever nog een andere mediator wil spreken of geen gebruik van onze diensten wil maken.

De gesprekken

De mediation gaat nu van start. tijdens de gesprekken zorgt de mediator ervoor dat alles wat ter tafel moet komen bespreekbaar wordt gemaakt en helpt de mediator jullie bij het vinden van oplossingen. Die oplossingen vinden jullie zelf waardoor jullie daar ook echt achter staan.

Opstellen documenten

De uitkomst kan worden vastgelegd in een overeenkomst, soms zijn er ook nog andere documenten nodig. De mediator stelt die documenten voor jullie op.

Eindgesprek

Tot slot vindt een eindgesprek plaats. Tijdens dat gesprek wordt alles nog eens doorgenomen zodat jullie zeker weten dat jullie je kunnen vinden in de gemaakte afspraken. Daarna worden de eerder genoemde documenten ondertekend.

Mediation via Cander

Een vrijblijvend gesprek kan altijd

Via onderstaande button kun je een vrijblijvende afspraak met ons maken. We beantwoorden graag eventuele vragen over jullie specifieke situatie en geven je inzicht in wat we kunnen betekenen, hoe we dat doen en wat de te verwachten kosten zijn.

Openingstijden feestdagen

Nieuwjaarsdag:
Gesloten
Goede Vrijdag:
Gesloten
1e paasdag:
Gesloten
2e Paasdag:
Gesloten
Koningsdag:
Gesloten
Bevrijdingsdag:
Gesloten
Hemelvaartsdag:
Gesloten
1e pinksterdag:
Gesloten
2e pinksterdag:
Gesloten
1e kerstdag:
Gesloten
2e kerstdag:
Gesloten