Scheiden met kinderen

Scheiden met kinderen

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis, ook voor de kinderen. Bij Cander vinden wij het belangrijk om jullie handvatten mee te geven. Handvatten, waarmee jullie bijvoorbeeld de kinderen op een zo verantwoord mogelijke manier kunnen vertellen dat jullie gaan scheiden. Dit heet het paraplugesprek. Na dit gesprek is het belangrijk om de kinderen op de juiste manier mee te nemen in het proces van jullie scheiding, met zo min mogelijk belasting voor de kinderen. Als ouders kunnen jullie heel veel doen en met onze mediators maken jullie dit proces een stukje makkelijker. Op deze pagina vind je meer informatie over de begeleiding van je kind bij een scheiding.

Moeder en dochter in gesprek over de scheiding via een register mediator bij Cander

Het ouderschapsplan

Bij een scheiding waar minderjarige kinderen bij betrokken zijn, is het verplicht om een ouderschapsplan te maken. Ook als u samenwoont en beiden het ouderlijk gezag heeft.

In het ouderschapsplan worden afspraken vastgelegd, een aantal daarvan zijn verplicht:

  • Hoe u de kinderen bij het opstellen van het ouderschapsplan heeft betrokken;
  • Welke afspraken u maakt over het verdelen van de zorg en opvoeding (zorgregeling) of de omgang met de kinderen regelt (omgangsregeling);
  • Hoe en hoe vaak u elkaar informatie geeft over de kinderen;
  • Welke afspraken u maakt over hoe u samen beslissingen neemt over belangrijke onderwerpen, bijvoorbeeld over de schoolkeuze;
  • Hoe u omgaat met de kosten van de verzorging en opvoeding (kinderalimentatie)

Daarnaast kunnen nog heel veel andere afspraken worden vastgelegd. Daarmee zorgen jullie ervoor dat straks na de scheiding alle afspraken duidelijk zijn. En mochten er later wijzigingen nodig zijn dan kan dat, desgewenst zonder tussenkomst van de mediator!

Samenwerking met professionals

De mediators van Cander kunnen alles voor jullie regelen dat bij een scheiding komt kijken. Onze mediator gaat met jullie in gesprek om jullie te begeleiden in dat proces. Daarbij komt voorbij wat de scheiding voor jullie betekent maar ook voor de kinderen en natuurlijk komen ook alle andere aspecten voorbij zoals de woning, het vermogen, alimentatieberekeningen, pensioenen en nog veel meer.

Onze mediators worden ondersteund door collega's op ieder denkbaar vakgebied zoals op het gebied van financiële, fiscale of juridische gevolgen van uw scheiding. Maar ook zaken als wat te doen met uw nalatenschap en wat u wilt regelen voor uw kinderen mocht u onverhoopt iets overkomen. Bij Cander bent u dus aan het juiste adres en u heeft doorgaans geen andere professionals nodig.

Scheiden met kinderen - Familiemediation - Mediation bij scheiding

Een vrijblijvend gesprek kan altijd

Via onderstaande button kun je een vrijblijvende afspraak met ons maken. We beantwoorden graag eventuele vragen over jullie specifieke situatie en geven je inzicht in wat we kunnen betekenen, hoe we dat doen en wat de te verwachten kosten zijn.
Een vrijblijvend gesprek bij Cander kan altijd. Ook op zoek naar de beste register mediator?