Elma ter Burg-Westerduin

Mediator in Utrecht | Flevoland
Op de middelbare school zeiden docenten het al tegen me: jij moet later het onderwijs of de politiek in gaan. Het werd het onderwijs. Daar heb ik met veel plezier in gewerkt als docente geschiedenis op een middelbare school.

Werkgebied van Elma ter Burg-Westerduin

Mediator Eemnes

Mediator Wijk bij Duurstede

Mediator Dronten

Mediator Amersfoort

Mediator Bilthoven

Mediator Swifterband

Even voorstellen

Het werken met jongeren maakte het werk uitdagend en interessant, geen dag was hetzelfde. Toch wilde ik op een zeker moment nog betekenisvoller werk gaan doen en zo ben ik in het mediationvak terecht gekomen. Een keuze die mij op het lijf geschreven bleek.

Ik spreek bij mediations regelmatig van de vier B’s: boos, bang, blij, bedroefd. Dit zijn de emoties die ik het vaakst tegenkom bij cliënten. En niets is wat het lijkt want iemand die ogenschijnlijk boos lijkt kan als dieperliggende emotie juist bang zijn. En iemand die bang is kan ook heel bedroefd overkomen. Het mooie van mediation is dat er volop aandacht is voor deze vier B’s. Ook kijken we verder, wat ligt er aan deze reactie ten grondslag en stellen we de vraag achter de vraag? We willen graag de juiste ‘B’ boven tafel krijgen en dat verder uitdiepen. Behoefte zou de vijfde ‘B’ kunnen zijn want dat is wat zorgt dat we ons bang, boos, blij, bedroefd voelen. Worden we voorzien in onze behoeftes en in onze belangen?, een zesde belangrijke ‘B’

Plan een kennismaking

Het mediationproces uitgelegd

De kennismaking

De eerste stap is vrijblijvend, en de kennismaking is gratis. Daarna kun je bepalen of dit jouw mediator wordt, je liever nog een andere mediator wil spreken of geen gebruik van onze diensten wil maken.

De gesprekken

De mediation gaat nu van start. tijdens de gesprekken zorgt de mediator ervoor dat alles wat ter tafel moet komen bespreekbaar wordt gemaakt en helpt de mediator jullie bij het vinden van oplossingen. Die oplossingen vinden jullie zelf waardoor jullie daar ook echt achter staan.

Opstellen documenten

De uitkomst kan worden vastgelegd in een overeenkomst, soms zijn er ook nog andere documenten nodig. De mediator stelt die documenten voor jullie op.

Eindgesprek

Tot slot vindt een eindgesprek plaats. Tijdens dat gesprek wordt alles nog eens doorgenomen zodat jullie zeker weten dat jullie je kunnen vinden in de gemaakte afspraken. Daarna worden de eerder genoemde documenten ondertekend.

Een vrijblijvend gesprek kan altijd

Via onderstaande button kun je een vrijblijvende afspraak met ons maken. We beantwoorden graag eventuele vragen over jullie specifieke situatie en geven je inzicht in wat we kunnen betekenen, hoe we dat doen en wat de te verwachten kosten zijn.

Openingstijden feestdagen

Nieuwjaarsdag:
Gesloten
Goede Vrijdag:
Gesloten
1e paasdag:
Gesloten
2e Paasdag:
Gesloten
Koningsdag:
Gesloten
Bevrijdingsdag:
Gesloten
Hemelvaartsdag:
Gesloten
1e pinksterdag:
Gesloten
2e pinksterdag:
Gesloten
1e kerstdag:
Gesloten
2e kerstdag:
Gesloten