Familiemediation

Scheidingsmediations zijn misschien wel de bekendste vorm van mediation. Toch is dit niet de enige vorm van mediation die in families en gezinnen voorkomt. Er zijn veel verschillende vormen van familiemediation.
Je kunt denken aan conflicten tussen (volwassen) kinderen onderling, conflicten tussen ouders en kinderen, conflicten tussen gehuwden, conflicten ontstaan door bijvoorbeeld bewind, conflicten ontstaan door nalatenschappen en conflicten in het familiebedrijf. Maar laten we ook de conflicten die zich wat verder in de familie afspelen, denk daarbij aan ooms tantes en neven nichten. Je ziet er kan veel spelen op dit gebied.

Gevolgen van een familieconflict

Een familieconflict kan verregaande gevolgen hebben. Wanneer een familieconflict leidt tot het verbreken van het contact , brengt dit niet alleen verdriet bij de direct betrokken, maar ook in hun omgeving. Toevallige ontmoetingen leveren spanning op, ga je wel of niet naar die verjaardag, het huwelijk of een uitvaart?

Hoe kun je een familieconflict oplossen?

De oplossing van een conflict begint bij de eerste stap: erkennen dat er iets speelt en de wens om dat op te lossen. Als alle betrokkenen die wens hebben is er zeker hoop. Meestal kunnen de betrokken dat echter niet alleen, gesprekken kunnen zomaar terugvallen in ruzies en dat maakt de situatie alleen maar erger. Ook een conflict in de familiesferen kan daarom het beste worden beslecht met behulp van een onafhankelijke derde, zoals onze deskundige Candermediators. Aarzel niet langer en leg contact met ons, wij helpen jullie graag.

Een vrijblijvend gesprek kan altijd

Via onderstaande button kun je een vrijblijvende afspraak met ons maken. We beantwoorden graag eventuele vragen over jullie specifieke situatie en geven je inzicht in wat we kunnen betekenen, hoe we dat doen en wat de te verwachten kosten zijn.

Openingstijden feestdagen

Nieuwjaarsdag:
Gesloten
Goede Vrijdag:
Gesloten
1e paasdag:
Gesloten
2e Paasdag:
Gesloten
Koningsdag:
Gesloten
Bevrijdingsdag:
Gesloten
Hemelvaartsdag:
Gesloten
1e pinksterdag:
Gesloten
2e pinksterdag:
Gesloten
1e kerstdag:
Gesloten
2e kerstdag:
Gesloten