Over Cander

In 2015 is Conflictexperts B.V. I Cander opgericht – een landelijke organisatie van aangesloten MfN-registermediators die betrokkenen begeleiden in een scheiding / uit elkaar gaan, een arbeidsconflict, een zakelijk geschil of alle andere soorten van geschillen. De Candermediators onderscheiden zich doordat zij aan de meest strenge opleidingseisen voldoen en zich ook ieder jaar bijscholen.

Bij Cander zijn mediators beschikbaar op allerlei soorten rechtsgebieden. Van scheiding tot arbeidskwesties en van burenruzies tot geschillen met de overheid. Cander biedt op ieder gewenst gebied de juiste expertise, zodat je volledig ontzorgd wordt. De Candermediators hebben veel ervaring en en zijn ingeschreven in het register van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Er is altijd een Candermediator bij jou in de buurt!
Logo van Mediatorsfederatie Nederland (MFN). Kwaliteitsregisters voor Mediators in Nederland

Over de oprichters

Henk Karman

Mijn drijfveer voor het oprichten van Cander is dat ik vond dat er een organisatie zou moeten komen waar iedereen zich in kan vinden. Allereerst de cliënten, daarna de aangesloten mediators en natuurlijk ook wij als organisatie. Met onze mediators werken wij nauw samen en zij hebben veel invloed op hoe wij te werk gaan en ons continue blijven verbeteren. Wij bieden de mediators op onze beurt veel kennis, ondersteuning en opleidingsmogelijkheden. De centrale organisatie ondersteunt hen daarbij. Hierdoor ben jij als cliënt er zeker van dat je de beste mediator tot je beschikking hebt die alles dat komt kijken bij jouw situatie optimaal kan begeleiden.

Ik beschik over een brede sociale en maatschappelijke achtergrond die van pas komt bij mijn mediations en het leiden van Cander. Ik heb in het verleden gewerkt in verschillende management- en directiefuncties binnen de zorg, de sport (NOC*NSF) en het bedrijfsleven. Inmiddels ben ik al jarenlang fulltime als mediator actief, ben ik eigenaar/docent van de Academie voor Mediationopleidingen en samen met Paul eigenaar van Conflictexperts | Cander.

Zelf mediaten zit in mijn bloed en ik kan mij dan ook niet voorstellen dat ik dit niet meer zou doen. Ik ben aangesloten bij de Mediationfederatie Nederland (MfN) en lid van de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) – de beroepsvereniging voor professionals in mediation. Ook ben ik internationaal geregistreerd en gecertificeerd bij het ADR Register als full certified mediator, onderhandelaar en conflictcoach en ben ik ingeschreven bij de Raad voor Rechstbijstand (RvR).

Directeur/docent Academie voor mediationopleidingen
Begin 2017 heb ik het opleidingsinstituut ‘Academie voor mediationopleidingen’ overgenomen. Als docent geef ik wekelijks samen met ons fantastische docententeam les op Landgoed Groot Warnsborn. Wij leiden studenten op tot MfN-registermediator. Voor meer informatie verwijs ik je graag naar mediatorworden.nl. Uit onze opleidingen selecteren wij uitsluitend de grootste talenten en hen nodigen wij uit om Candermediator te worden. Dit maakt dat wij durven te stellen dat wij de beste mediators voor jou hebben gevonden!

Paul Wunderink

Samen met Henk heb ik jarenlang gewerkt aan het best denkbare mediationconcept in Nederland, het beste voor jou als betrokkene bij een conflict maar ook voor onze mediators en natuurlijk ook voor ons. Ik ben verantwoordelijk voor het kloppend hart van de organisatie en zorg dat alle processen optimaal verlopen. Door nauw contact met onze cliënten en mediators zorg ik ervoor dat ik die processen continue kan blijven verbeteren. 

Ik ben sinds 1996 werkzaam geweest binnen het bedrijfsleven. Begonnen als accountmanager bij een multinational en daarna als regiomanager bij een familiebedrijf. In 2006 heb ik de overstap gemaakt naar een landelijke detacheringsorganisatie om als Financieel Adviseur aan de slag te gaan binnen het bankwezen. In deze laatste functie heb ik veel kennis opgedaan op het gebied van betalen, sparen, (hypothecaire) geldleningen, verzekeringen en pensioenen. Deze kennis komt nu goed van pas om cliënten te helpen bij het oplossen van complexe vraagstukken. In 2010 ben ik toegetreden tot het management en was ik verantwoordelijk voor de operationele uitvoering van het dagelijks beleid van de organisatie.

Ik ben al jaren fulltime zelfstandig MfN-registermediator en heb de specialisaties Familie mediation, Arbeidsmediation en Zakelijke geschillen met succes afgerond. Ik ben tevens aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand (RvR).

Een vrijblijvend gesprek kan altijd

Via onderstaande button kun je een vrijblijvende afspraak met ons maken. We beantwoorden graag eventuele vragen over jullie specifieke situatie en geven je inzicht in wat we kunnen betekenen, hoe we dat doen en wat de te verwachten kosten zijn.

Openingstijden feestdagen

Nieuwjaarsdag:
Gesloten
Goede Vrijdag:
Gesloten
1e paasdag:
Gesloten
2e Paasdag:
Gesloten
Koningsdag:
Gesloten
Bevrijdingsdag:
Gesloten
Hemelvaartsdag:
Gesloten
1e pinksterdag:
Gesloten
2e pinksterdag:
Gesloten
1e kerstdag:
Gesloten
2e kerstdag:
Gesloten