Scheiden

Wat goed dat jullie in deze nare periode in jullie leven onderzoeken of mediation iets voor jullie kan betekenen! 

Een echtscheiding kan eigenlijk maar op twee manieren worden geregeld, via advocaten, dit noemen we ook wel een vechtscheiding, of via een mediator, dit wordt ook wel de overlegscheiding genoemd. Overigens geldt dat het voor samenwoners ook verstandig is om hun scheiding met behulp van een mediator te laten begeleiden.

De mediator begeleidt jullie in het hele proces, van het emotionele deel van de scheiding tot het financiële deel van de scheiding. De Candermediators hebben verstand van zaken en kunnen jullie van A tot Z deskundig begeleiden. 

Het voordeel van een Candermediator is dat deze aan strenge eisen voldoet, door een professionele organisatie begeleid wordt en voortdurend kennis blijft ontwikkelen. En dat alles tegen een marktconforme prijs en als jullie daarvoor in aanmerking komen dan vraagt de mediator voor jullie een toevoeging aan.

Hoe werkt mediation bij een scheiding?

Mediation begint altijd met het ondertekenen van een mediationovereenkomst. In de mediationovereenkomst staan onder andere afspraken over de vertrouwelijkheid en de vrijwilligheid. In beginsel blijft alles wat besproken wordt binnenskamers en nemen jullie vrijwillig deel, je kunt dus op elk gewenst moment stoppen. De mediator begeleidt de gesprekken en kan veel kennis inbrengen door opties te benoemen, maar jullie nemen zelf de beslissingen.

De mediator begeleidt hierna de gesprekken en helpt jullie om (weer) op een constructieve wijze met elkaar te communiceren. Daarna kunnen jullie ook in goed gezamenlijk overleg beslissingen nemen. 

Alles dat van belang is komt tijdens de mediation voorbij. En op het moment dat jullie afspraken hebben gemaakt dan legt de mediator deze voor jullie vast. pas als jullie beiden tevreden zijn ondertekenen jullie de stukken en vanaf dat moment ben je daar ook aan gebonden.

Onderwerpen die vaak voorbij komen

De voordelen van scheidingsmediation

Natuurlijk is scheiden met behulp van een mediator veel goedkoper dan wanneer dat met advocaten gebeurt. Toch zijn er meer voordelen. Tijdens het mediationproces lukt het niet zelden om de communicatie weer te herstellen en door in goed onderling afspraken te maken kan er in veel gevallen ook een bepaalde vorm van omgang blijven, jullie hebben immers ook mooie tijden samen gehad!

Een vrijblijvend gesprek kan altijd

Via onderstaande button kun je een vrijblijvende afspraak met ons maken. We beantwoorden graag eventuele vragen over jullie specifieke situatie en geven je inzicht in wat we kunnen betekenen, hoe we dat doen en wat de te verwachten kosten zijn.

Openingstijden feestdagen

Nieuwjaarsdag:
Gesloten
Goede Vrijdag:
Gesloten
1e paasdag:
Gesloten
2e Paasdag:
Gesloten
Koningsdag:
Gesloten
Bevrijdingsdag:
Gesloten
Hemelvaartsdag:
Gesloten
1e pinksterdag:
Gesloten
2e pinksterdag:
Gesloten
1e kerstdag:
Gesloten
2e kerstdag:
Gesloten