Wat is mediation?

Misschien weet je al dat je een mediator kunt gebruiken in jouw situatie. Maar misschien wil je ook iets meer te weten komen over wat mediation nou precies is en wat het voor jou kan betekenen.

Wij informeren je graag over de verschillende toepassingen en voordelen van het inschakelen van een MfN-registermediator. Bij Cander Mediators staan we klaar om je bij te staan in elk van deze toepassingssituaties, met professioneel opgeleide en ervaren mediators die toegewijd zijn aan het helpen oplossen van conflicten op een respectvolle en constructieve manier.

De verschillende vormen van mediation bij Cander Mediators

Bij Cander Mediators streven we ernaar om voor iedereen een geschikte mediator beschikbaar te hebben. Of het nu gaat om familiemediation, arbeidsmediation, overheidsmediation, mediation bij scheidingen (met of zonder kinderen) of zakelijke geschillen – wij hebben ervaren MfN-registermediators voor u klaarstaan.

Lees hieronder meer over de verschillende vormen van mediation en de bijhorende voordelen.

Scheiden met kinderen - Familiemediation - Mediation bij scheiding

Familiemediation

Familiemediation is een vorm van bemiddeling die specifiek gericht is op het oplossen van conflicten binnen een familiecontext. Dit kan variëren van echtscheidingen en voogdijgeschillen tot erfeniskwesties en andere familiegerelateerde conflicten.

In dit proces faciliteert een neutrale, professioneel opgeleide mediator – zoals onze MfN-registermediators bij Cander Mediators – de communicatie tussen de betrokken partijen. Het doel is om een veilige ruimte te creëren waarin elk familielid zijn of haar gevoelens en standpunten kan uiten, en om samen te werken om een gezamenlijk akkoord te bereiken dat in het belang is van alle betrokkenen.

Familiemediation stelt families in staat om zelf de controle over hun situatie te houden, in plaats van het overlaten aan een rechtbank om te beslissen. Bij Cander Mediators zijn we er trots op dat we deze essentiële service bieden, waarbij we altijd streven naar het beste resultaat voor alle partijen. 

Vrouw met ring op tafel bij mediation over echtscheiding

Mediation bij scheidingen

Scheiden is een emotioneel en complex proces. Onze mediators helpen koppels om op een respectvolle en constructieve manier door dit proces te navigeren.

We focussen ons op het bevorderen van open communicatie, het onderhandelen over eerlijke overeenkomsten en het minimaliseren van de impact op eventuele kinderen.

Moeder en dochter in gesprek over de scheiding via een register mediator bij Cander

Mediation bij scheidingen met kinderen

Als er kinderen betrokken zijn bij een scheiding, is hun welzijn onze hoogste prioriteit. We helpen ouders om constructieve gesprekken te voeren over co-ouderschap, het opstellen van ouderschapsplannen en andere kwesties die relevant zijn voor het welzijn van de kinderen. 

Voorbeeld van een arbeider die gebaat is bij Arbeidsmediation

Arbeidsmediation

Arbeidsmediation richt zich op conflicten op de werkplek. Dit kan gaan over geschillen tussen werknemers onderling, tussen een werknemer en een leidinggevende, of zelfs tussen verschillende managementniveaus. 

Onze mediators helpen bij het faciliteren van effectieve communicatie om misverstanden op te helderen, de samenwerking te verbeteren en duurzame oplossingen te vinden.

Registermediator van Cander bij Overheidsmediation

Overheidsmediation

Bij overheidsmediation zijn een of meerdere partijen overheidsinstanties. Dit kan gaan over conflicten tussen burgers en de overheid, tussen verschillende overheidsdiensten of tussen medewerkers binnen een overheidsorganisatie. 

Onze ervaren mediators bieden een neutrale ruimte waarin oplossingen kunnen worden gevonden die voldoen aan de behoeften van alle partijen.

Mediation bij zakelijke geschillen

Zakelijke conflicten kunnen variëren van partnerschapsconflicten en contractgeschillen tot problemen met leveranciers of klanten. 

Onze mediators helpen partijen om het conflict te begrijpen, creatieve oplossingen te bedenken en een weg voorwaarts te vinden die in het belang is van alle betrokkenen.

De Cander Mediators aanpak

Onze kernwaarden reflecteren onze inzet voor professionele en toegankelijke diensten:

Bij Cander Mediators zijn we er trots op om diverse mensen en organisaties te dienen die passen binnen de verschillende vormen van mediation. We staan klaar om je te helpen jouw conflicten op te lossen en een positieve weg voorwaarts te vinden.

Als je vragen hebt over mediation of als je wilt weten hoe onze mediators jou kunnen helpen, neem dan vandaag nog contact met ons op. We zijn er om je te ondersteunen in elke stap van het proces.

Een vrijblijvend gesprek kan altijd

Via onderstaande button kun je een vrijblijvende afspraak met ons maken. We beantwoorden graag eventuele vragen over jullie specifieke situatie en geven je inzicht in wat we kunnen betekenen, hoe we dat doen en wat de te verwachten kosten zijn.

Openingstijden feestdagen

Nieuwjaarsdag:
Gesloten
Goede Vrijdag:
Gesloten
1e paasdag:
Gesloten
2e Paasdag:
Gesloten
Koningsdag:
Gesloten
Bevrijdingsdag:
Gesloten
Hemelvaartsdag:
Gesloten
1e pinksterdag:
Gesloten
2e pinksterdag:
Gesloten
1e kerstdag:
Gesloten
2e kerstdag:
Gesloten