Waarom mediation?

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling waarbij een mediator de deelnemers begeleidt naar een door hun samen gedragen oplossing. De mediator draagt dus zelf geen oplossingen aan, maar hij/zij zorgt ervoor dat de deelnemers dit zelf doen. Ieder heeft de regie over wat er speelt dus zelf in de hand en dat maakt een groot verschil!

Wanneer je een conflict aan een rechter voorlegt, dan zal jouw advocaat op voorhand kijken wat jouw juridische posisite daarin is. Dit zal de advocaat van de tegenpartij ook doen voor zijn/haar cliënt. Voorafgaand aan de zitting wordt er doorgaans door de advocaten de onderlinge relatie van partijen op scherp gezet. Met die aanpak ga je voor jouw gelijk, maar is dat ook waar je gelukkig van wordt? Kan jij winnaar worden in zo’n situatie of zijn er uiteindelijk alleen maar verliezers?

Vaak is er de noodzaak of de behoefte om na het geschil verder met elkaar te gaan, bijvoorbeeld als ouders of als compagnon in een zakelijke relatie. De uitkomst bij de rechter maakt dit in de meeste gevallen vrijwel onmogelijk. 

Door samen met de andere partij(en) in gesprek te gaan, onder leiding van onze mediator, heb jij maximaal invloed op de uitkomst. Jullie gaan daar immers samen over. Dit lijkt misschien op voorhand onmogelijk, maar onze mediator, die wij voor jullie u geselecteerd hebben, voldoet aan de strengst mogelijke eisen. Hij/zij is volledig gecertificeerd en voldoet tevens aan onze aanvullende eisen.

Mediation vraagt echter ook iets van jou. Zo moet je voldoende gemotiveerd zijn. Er moet onderhandelingsruimte en bereidheid zijn in het belang van alle partijen. Onze mediator helpt jullie door dit proces heen. Je let dus niet alleen op jouw eigen uitkomst, maar ook op die van de ander. Daarmee zal iedere deelnemer uiteindelijk het hoogst haalbare resultaat behalen.

Onze ervaren mediators weten een voor het overgrote deel de mediationtrajecten succesvol af te ronden. Helaas slaagt niet iedere mediation, maar in meer dan 80% van de gevallen lukt dit. De kans is dan ook aanzienlijk dat dit voor jou ook lukt!

Een vrijblijvend gesprek kan altijd

Via onderstaande button kun je een vrijblijvende afspraak met ons maken. We beantwoorden graag eventuele vragen over jullie specifieke situatie en geven je inzicht in wat we kunnen betekenen, hoe we dat doen en wat de te verwachten kosten zijn.

Openingstijden feestdagen

Nieuwjaarsdag:
Gesloten
Goede Vrijdag:
Gesloten
1e paasdag:
Gesloten
2e Paasdag:
Gesloten
Koningsdag:
Gesloten
Bevrijdingsdag:
Gesloten
Hemelvaartsdag:
Gesloten
1e pinksterdag:
Gesloten
2e pinksterdag:
Gesloten
1e kerstdag:
Gesloten
2e kerstdag:
Gesloten