Seline van Andel

Mijn achtergrond

Ik ben Seline van Andel. Na ruim 10 jaar als jurist gewerkt te hebben in o.a. het strafrecht en het bestuursrecht, besloot ik  het roer om te gooien. Ik merkte dat de ‘harde’ juridische kant van zaken niet meer bij me paste en dat ik miste waar werkelijk mijn passie ligt, bij het helpen van mensen.

De juridische strijd bij de rechter is vaak het eindpunt, waaraan al veel stations vooraf zijn gegaan. Het kunnen maken van een verschil bij een eerder station is waar ik betekenisvol kan zijn.

De emotionele impact van een conflict is enorm groot. Het begeleiden van mensen bij het oplossen van hun conflict in een eerder stadium is waar heel veel winst te behalen valt. Het mooiste van mijn werk als mediator vind ik de veelal verstoorde communicatie tussen partijen weer op gang krijgen en uiteindelijk tot een oplossing komen waar beiden blij mee zijn.

 

Ik heb een praktijk aan huis waar jullie welkom zijn, maar we kunnen ook bij jullie thuis of op een andere locatie naar wens afspreken. Uiteindelijk gaat het erom dat de gesprekken in een omgeving gevoerd worden waar jullie je prettig voelen.

Mijn praktijk is zes dagen in de week en ook in de avonduren geopend.

Plan een vrijblijvende kennismaking

Het mediationproces uitgelegd

De kennismaking

De eerste stap is een  vrijblijvend en gratis kennismaking. Daarna kun je bepalen of dit jouw mediator wordt, je liever nog een andere mediator wil spreken of geen gebruik van onze diensten wil maken.

De gesprekken

De mediation gaat nu van start. tijdens de gesprekken zorgt de mediator ervoor dat alles wat ter tafel moet komen bespreekbaar wordt gemaakt en helpt de mediator jullie bij het vinden van oplossingen. Die oplossingen vinden jullie zelf waardoor jullie daar ook echt achter staan.

Opstellen documenten

De uitkomst kan worden vastgelegd in een overeenkomst, soms zijn er ook nog andere documenten nodig. De mediator stelt die documenten voor jullie op.

Eindgesprek

Tot slot vindt een eindgesprek plaats. Tijdens dat gesprek wordt alles nog eens doorgenomen zodat jullie zeker weten dat jullie je kunnen vinden in de gemaakte afspraken. Daarna worden de eerder genoemde documenten ondertekend.

Mediation via Cander

Cander staat voor kwaliteit. Wij zijn er om je te helpen en hebben de best passende, meest gekwalificeerde mediators voor jullie situatie beschikbaar. We vertellen je graag helder en transparant hoe mediation werkt en welke kosten je kunt verwachten.
Alle mediators ingeschreven in het MfN-register
Alle mediators hebben ruime ervaring en een professionele organisatie achter zich
Volledige transparantie in traject en kosten
Vodoende aangesloten mediators om uit te kiezen

Een vrijblijvend gesprek kan altijd

Via onderstaande button kun je een vrijblijvende afspraak met ons maken. We beantwoorden graag eventuele vragen over jullie specifieke situatie en geven je inzicht in wat we kunnen betekenen, hoe we dat doen en wat de te verwachten kosten zijn.